dinsdag 11 september 2007

Voorbereiden korte stelling & argumentatie

stelling: De virtuele wereld lokt illegale praktijken zoals kinderporno uit.

Door de nog steeds groeiende populairiteit van internet raken mensen in de war van hun online personality en hun leven in de echte wereld. Mensen met afwijkende fantasieën brengen deze tot leven via te virtuele weg.

Via internet worden veel dingen vergemakkelijkt. Dit is niet altijd een goede ontwikkeling. Pedofielen, terorristen, animal-sexlovers etc. komen met elkaar in contact en kunnen informatie uitwisselen en uiteindelijk hun fantasieën uitvoeren in onze bestaande wereld.

Ik ben het EENS met deze stelling. Er ontstaan allerlei communities die elkaar helpen tot het aanzetten van illegale/onmenselijke praktijken. In het echte leven durven mensen vaak niet uit te komen voor hun fantasieën en is het veel moeilijker om contact te zoeken met 'soort'genoten. Mensen raken in de ban van hun online bestaan en verwarren fantasieën met uitvoerbare plannen. Doordat ze er over praten met andere mensen lijkt het voor hun normaal terwijl het dat in werkelijkheid niet is. Internet versterkt de mogelijkheden om praktijken uit te voeren die normalitair niet uit te voeren zijn.
Dat ze het ook wel zouden doen zonder internet is waarschijnlijk ook waar, maar via internet hebben ze een open deur met een bordje erboven 'breng hier je ergste fantasie tot leven'. En die ontwikkeling is gevaarlijk.

Geen opmerkingen: