dinsdag 11 september 2007

Filmanalyse: 12 Angry Men

De film gaat over een jury in de rechtszaal, die moet beslissen over het lot van een jongen die beschuldigd wordt van moord.


Als personage heb ik gekozen voor de man die als eerste 'not guilty' stemt. Het leek me wel interessant om te kijken hoe hij de rest van de jury overtuigt en hoe lichaamstaal daarbij een rol speelt.
Wat als eerste opvalt is hoe kalm deze man blijft, hij blijft een hele poos rustig zitten zelfs als iedereen om hem heen staat. De in elkaar gevouwen handen stralen ook een soort rust uit. Hij moet het vooral hebben van zijn goede argumentatie en zijn kijk op de feiten, maar door de rust die hij uit straalt en de positie waar in hij zit, straalt hij een soort vertrouwen uit. Af en toe als hij toch gaat staan, loopt hij wat heen en weer maar ook dit gebeurt rustig en bedachtzaam. Als hij praat kijkt hij vooral naar de gene die hij wil overtuigen en kijkt steeds begrijpend als een ander wat zegt. Er word ook een soort toneelstukje neergezet van hoe het mogelijk gegaan kon zijn, ook hier vindt liochaamstaal plaats om de anderen te overtuigen.


Geen opmerkingen: